PRIJAVITE SE NA BELGRADE MARCH DEBUT WORKSHOP DO 18.MARTA

Internacionalni tim eksperata, blagovremenim promišljanjem filmskog izražavanja sa aspekta režije, produkcije i plasmana, imaće za cilj da razvije potencijal šest do osam odabranih filmskih projekata i pruži podršku profesionalnoj afirmaciji debitanata.

Rediteljsko-producentski timovi, dva najbolja projekta po izboru tutora, biće nagrađeni stipendijom za profesionalni razvoj i razvoj projekta a eksperti koji će raditi sa  odabranim projektima i autorima su Jovana Nikolić, producentkinja (Prababa produkcija, RS); Andrijana Stojković, rediteljka i producentkinja (All Inclusive Films, RS); Sari Volanen, TV urednik (New Cinema YLE, FI). Vrijeme održavanja radionice je  30. mart – 1. april 2022. godine a ista će se realizovati u Domu omladine Beograda.

Prijave su otvorene za sve autore, iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije i Albanije, koji u svom dosadašnjem radu nisu realizovali dugometražni igrani film, a koji prilikom prijave na konkurs podnesu na engleskom jeziku slijedeću dokumentaciju projekta na kojem rade: naslovnu stranu sa kontakt podacima nosioca projekta, logline, sinopsis, rediteljsku eksplikaciju, i biografije scenariste i reditelja sa linkovima ka prethodnim radovima.

Opciono uz obaveznu dokumentaciju mogu da se dostave scenario filma ili tritment (u slučaju dokumentarnog filma), producentska eksplikacija, profil producentske kuće, vremenski plan realizacije, budžet i finansijski plan, i mood pictures/mood board/teaser.

Radni jezik radionice je engleski jezik. Prijava je besplatna. Rok za prijavljivanje je 18. mart 2022. godine.

Prijave se podnose slanjem kompletne dokumentacije istovremeno na sledeće email adrese: jovan.pantovic@martovski.rs, jovana.prababa@gmail.com.

Festival je u mogućnosti da obezbjedi djelimične stipendije u vidu smještaja za učesnike radionice. Troškove ishrane i prevoza snose učesnici. Učesnici koji žele da apliciraju za pomenutu stipendiju potrebno je da to naznače u prijavi. Izbor učesnika biće objavljen najkasnije do 25. marta 2022. godine.

Preuzeto sa: www.fcs.rs ©