MEĐUNARODNI FILMSKI INSTITUT POKREĆE PROGRAM OBUKE ZA FILMSKE KREATIVCE I RUKOVODIOCE

Međunarodni filmski institut (ISI), osnovan 2020. godine kao neprofitna organizacija, nedavno je otvorio prijave za svoj novi program obuke za europske i međunarodne filmske i TV kreativce i direktore.

Kurs Pravni i poslovni poslovi će pokriti ključne oblasti pravnog znanja potrebnog za stvaranje povjerenja kod pojedinca prilikom pregovaranja i pripreme ugovora. Rok za prijavu je 25. april 2022. Kurs će se održati u Beču od 13. do 17. juna 2022. godine.

Audience Design Lab je četverodnevna hibridna radionica koja ima za cilj da sljedećoj generaciji talentiranih filmaša upozna metodologiju dizajna publike dajući im pregled nezavisnog filmskog pejzaža, nakon čega slijedi kreativna radionica po mjeri. Laboratorija će se održati u Beču od 28. do 30. juna 2022., a takođe i online 19. septembra 2022.

Smatra se da jedinstveni kurs upravljanja održivošću podstiče održivo upravljanje životnom sredinom i društvom u kompanijama svih vrsta u filmskoj i TV industriji. Kurs će se održati online u septembru 2022.

Zahvaljujući finansiranju Kreativne Evrope, ISI ima djelimičnu podršku na raspolaganju za brojne zemlje uključujući Bosnu i Hercegovinu, Bugarsku, Kipar, Gruziju, Mađarsku, Latviju, Litvaniju, Maltu, Crnu Goru, Sjevernu Makedoniju, Srbiju, Sloveniju, Slovačku i Ukrajinu.

Detalji kursa i proces aplikacije dostupni su ovdje: www.screeninstitute.eu/courses