U TOKU PRIJAVE ZA FILMOVE I RADIONICU MOJ PRVI SCENARIJ ZAGREB FILM FESTIVALA

ZFF je od samog početka programski usmjeren predstavljanju i promociji debitantskih filmova i novih autora. U glavnom festivalskom programu dosad su se našli naslovi  reditelja poput Antona Corbijna, Stevea McQueena, Radua Judea, Xaviera Dolana, Andreja Zvjaginceva i Sophije Coppole.

Nagrade Zagreb Film Festivala

I ove godine, uz glavni takmičarski program, publika će moći pratiti neke stare i neke nove filmske programe, a program Industrija, posvećen edukativnim i praktičnim sadržajima, predstavit će niz radionica, predavanja, panela i drugih sadržaja namijenjenih filmskim profesionalcima, mladim filmašima i svima zainteresiranima za različite aspekte filmske proizvodnje.

Tako su otvorene prijave za radionicu Moj prvi scenarij, koja će se održati jedanaesti put u sklopu programa Industrija. Radionica je namijenjena filmaši(ca)ma koji pripremaju scenarij za svoj prvi dugometražni igrani film.

Od pristiglih prijava bit će odabrano ukupno šest sudionika/ca radionice: dvoje iz Hrvatske te četvero iz Evrope. Radionica će se održati tokom 20. izdanja Zagreb Film Festivala.

Cilj je radionice pomoći mladim autori(ca)ma u stvaranju scenarija za prvi dugometražni igrani film, uz vodstvo dvoje script doctora. Uz intenzivan program praktičnog rada, s naglaskom na grupnom radu i na rješavanju problematičnih dijelova, u opuštenoj radnoj atmosferi mladim će se kolegama nastojati pomoći da što uspješnije dovrše svoje scenarističke radove. Radionica je besplatna za sve polaznike, a više informacija o prijavama možete pronaći OVDJE.

Radionicu organizuju ZFF i Društvo hrvatskih filmskih reditelja (DHFR). U sklopu prethodnih deset izdanja radionice učestvovala su ukupno 54 projekta iz različitih evropskih država, od čega 19 hrvatskih autora/ica s projektima koji su na sigurnom putu prema realizaciji. Do sada su u sklopu programa ZFF-a prikazana već četiri filma čiji su scenariji razvijani na radionici Moj prvi scenarij. Među njima je i Zbornica, debitantski film redateljice Sonje Tarokić koji je na prethodnom 19. izdanju osvojio posebno priznanje žirija u međunarodnoj dugometražnoj konkurenciji.

Sve uslove za prijavu filmova i online obrazac za prijavu naslova za međunarodni takmičarkski program možete naći OVDJE.