FONDACIJA ZA KINEMATOGRAFIJU SARAJEVO I HAVC POTPISALI SPORAZUM O SURADNJI

Predsjednik Upravog odbora Fondacije za kinematografiju Sarajevo Antonio Beus i ravnatelj HAVC-a Chris Marcich jučer su na sastanku u Zagrebu dalje osnažili odnose krovnih institucija filmske industrije Bosne i Hercegovine i Hrvatske potpisivanjem Sporazuma o suradnji koji će autorima iz dvije susjedne zemlje donijeti ujednačeno postupanje prilikom sufinansiranja filmskih projekata.

Srdačna atmosfera prilikom potpisivanja sporazuma – Antonio Beus i Chris Marcich

Sporazum donosi transparentan i ujednačen reciprocitet prilikom podrške filmskim projektima i filmskim stvarateljima i jačanja suradnje između Fondacije za kinematografiju Sarajevo i Hrvatskog audiovizualnog centra.

Suradnja će se bazirati na:

  • partnerstvu – i jedna i druga strana će dobrovoljno i u skladu sa svojim mogućnostima i najboljim interesima surađivati, svaka svojim aktivnostima, radi poboljšanja i ujednačavanja pristupa odabira korisnika sredstava prilikom provođenja procedura Javnih poziva o odabiru najkvalitetnijih filmskih projekata. Filmski stvaratelji / redateljice i redatelji moći će sudjelovati u procedurama Javnih poziva potpisnica Sporazuma kao autori bez obzira na državljanstvo. Također, potpisnice će posebno obratiti pažnju priliku odlučivanja o podršci filmskim stvaratelja – debitanata za snimanje dugometražnih filmskih projekata.
  • transparentnosti – aktivnosti potpisnica ovog Sporazuma bit će predstavljene javnosti.
  • nezavisnost i samostalnost strana potpisnica je ključni uvjet za nesmetano i kvalitetno ostvarivanje njihovih uloga u okviru djelovanja.

Potpisnici Sporazuma će se međusobno konzultirati i komunicirati o svim pitanje te u skladu sa svojim tehničkim, financijskim, administrativnim i drugim mogućnostima i interesima uključiti se u provođenju pojedinih konkretnih planiranih aktivnosti.

Cjeloviti tekst sporazuma svi autori i producenti i korisnici usluga filmskih institucija Fondacije i HAVC iz dvije susjedne zemlje mogu pronaći OVDJE.

Preuzeto sa: www.havc.hr ©