OTVORENE PRIJAVE ZA 11.TUZLA FILM FESTIVAL

Jedanaesti Tuzla Film Festival održat će se od 21. do 25. oktobra 2022. godine. Kao što je to bilo i prethodnih godina, publika će imati priliku da pogleda filmove u četiri kategorije: dokumentarni, kratki, animirani i dugi igrani film. Ove godine održat će se 10. Future generation short films (FGSF). Ovaj program je otvoren za mlade filmske redatelje iz cijeloga svijeta za filmska ostvarenja u filmskoj kategoriji: kratki igrani film u maksimalnom trajanju od 15 minuta.

Atmosfera na dodjeli nagrada prošlogodišnjeg Tuzla Film Festivala

Pored takmičarskog programa na festivalu će biti prikazan i revijalni program, a održat će se i radionice sa stručnjacima iz filma kao i „kafe sa poznatima“.

Prijava filmova za Osmi Tuzla Film Festival omogućena je u tri programa:

OSNOVNI – koji je otvoren za sve  južnoslavenskih reditelja, sa mjestom boravka ili porijeklom iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Slovenije, Srbije i Kosova, kao i prijave stranih reditelja, koji se bave tematikom vezanom za navedene države. Unutar ovog programa su četiri kategorije:

dugometražni igrani film

kratki igrani film

dokumentarni film

animirani film

SNIMAJ BILO ČIM – Program pod nazivom “Snimaj bilo čim” za cilj ima omasovljenje filmske umjetnosti na ovim prostorima.Unutar ovog programa, festival prihvata filmska ostvarenja osoba starijih od 12 godina sa mjestom boravka ili porijeklom iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Slovenije, Srbije i Kosova.Učesnici za učešće u ovoj kategoriji mogu poslati svoja filmska ostvarenja u maksimalnom trajanju od 15 min.

Prijave za filmove u sve četiri kategorije otvorene su do 31. jula. Sve prijave za četiri takmičarka programa mogu se preuzeti OVDJE.

FUTURE GENERATION SHORT FILMS – Cilj ove kategorije je povezivanje mladih režisera iz cijeloga svijeta. Festival unutar ovog programa prihvata filmska ostvarenja u maximalnom trajanju od 15 minuta mladih redatelja iz cijeloga svijeta (osim redatelja sa EX-YU prostora, za koje su namjenjene gore navedene kategorije).

Prijavu filma unutar ove kategorije, izvršite preko platforme FilmFreeway OVDJE.