OTVOREN POZIV ZA ISTOČNO EVROPSKI MARKET CONNECTING COTTBUS

Od prije nekoliko dana su otvorene  prijave za Connecting Cottbus, koprodukcijski Istok-Zapad market na Film Festival u Cottbusu koji se ove godine održava od 9. do 11. novembra.

“Zgroženi smo ratom koji je u toku u Ukrajini i njeni ljudi su u našim mislima. Za Coco smo uspostavili jake veze sa filmskom zajednicom u zemlji i nastavićemo podržavati ukrajinsku kinematografiju na bilo koji način“, kaže direktorica Coco Marjorie Bendeck. „Takođe smo ponosni što čujemo glasove ukrajinskih filmaša koji su glasni na festivalskom krugu.”

BUTTERFLY VISION Maksyma Nakonechnyia (Ukrajina/Češka/Hrvatska/Švedska) premijerno prikazan u Un Certain Regard Cannes 2022 i KLONDIKE, Maryna Er Gorbach (Ukrajina/Turska) na Sundance 2022, osvojivši nagradu za najbolju režiju na Svjetskom filmskom dramskom takmičenju su naslovi koji su predhodno predstavljeni na Conneting Cottbus.

Radna atmosfera na jednom od predhodnih izdanja marketa Connecting Cottbus

Od početka pandemije uspješno je završeno 36 coco alumni projekata premijerno prikazanih na festivalima, dokazujući koliko je filmsko stvaralaštvo i dalje aktivno u regionu nevolje. Predstojeće premijere uključuju ŽENA NA KROVU Anne Jadowske (Poljska/Francuska/Švedska) na Tribeci i VESPER Kristina Buožytė i Bruno Samper (Litvanija/Francuska/Belgija), GRANICE LJUBAVI Tomasza Wińskog (Češka/Poljska) kao i THE WORD autora Beata Parkanová (Češka/Slovačka/Poljska) u Karlovim Varima.

Na cocou će biti 13 projekata u razvoju (cocoPITCH) i 6 radova u toku (cocoWIP) predstavljen od 9. do 11. novembra 2022., natječući se za nekoliko nagrada. Producenti mogu prijaviti projekte igranih filmova u razvoju (samo igrani) za cocoPITCH sekcija do 15. jula 2022., projekti u proizvodnji ili postprodukciji za cocoWIP do 24. avgusta 2022.

Za oba dijela projekti moraju poticati ili se odnositi na širi istočni dio Europe, ili biti pogodni za koprodukciju Istok-Zapad. Selekcije će biti objavljene početkom septembra zajedno sa više detalja o formatu tržišta koprodukcije kojeg pokriva market. Na Connecting Cottbus se mogu prijaviti i producenti, prodajni agenti, urednici za naručivanje i drugi predstavnici industrije bez projekta do 10.10.2022. Za više informacija o kokosu i podobnosti projekta: info@connecting-cottbus.de i na presse@connecting-cottbus.de.