NAFF NAJAVLJUJE SVOJE 17.IZDANJE OD 27.AVGUSTA DO 01.SEPTEMBRA

Ove godine pristiglo je 3014 filmova  iz rekordnih 116 zemalja svijeta, što pokazuje izuzetno veliki rast interesa svjetski poznatih imena iz svijeta animacije za već tradicionalni festival NAFF,  kojem je cilj popularizacija animiranog filma te edukacija mladih. Ove godine je najviše filmova pristiglo iz SAD-a, čak 225 naslova. Riječ je o filmskim ostvarenjma priznatih autora čije produkcije nisu starije od dvije 2 godine. Filmovi su rađeni u svim tehnikama animacije: 2D, 3D, lutke-glina…

Na ovogodišnjem NAFF-u bit će prikazan 115 filmova iz 44 zemalja svijeta, pri čemu će u okviru devet  takmičarskih programa biti prikazana 75 filma, a u okviru pet pratećih programa će biti emitovano 40 filmova. Kao i prethodnih 16 i ove godine stručni žiri čine ljudi iz različitih društvenih, književnih, filmskih i producentskih sfera djelovanja, a riječ je o sedam  profesionalaca koji će birati najbolje od najboljih na NAFF-u 2022.

Članovi žirija 17.izdanja Festivala NAFF

Ovogodišnji stručni sud donijet će: Ines Tanović NAGRAĐIVANA reditelj, scenarista i producent (BIH), Nikša Bratoš, glazbenik, skladatelj, aranžer, glazbeni producent (BiH/Hrvatska),. Nagrađivana autorica profesorica Vizualnih umjetnosti Marylandu, prošlogodišnja dobitnica GRAND Prixa NAFF-a 2021, (SAD),  Elmir Jukić poznati je bosanskohercegovački redatelj dramske, filmske i televizijske umjetnosti (BiH. O Studentskim nagradama odlučivati će: Aleta Rajič, nagrađivana autorica BiH , Maša Avramović nagrađivana autorica (Srbija)  i  Robin Heap, nagrađivani autor (UK.)  Sve troje su nagrađeni autori na 16. NAFF-u 2021.

Osam je nagrada, i to Grand Prix, najbolja 2D animacija, najbolja 3D animacija, najbolja animacija glina – lutke, najbolja glazba, , nagrada za likovnost,  najbolji studentski film i nagrada Dušan Vukotić. Svi zainteresirani za program mogu kontaktirati organizatora na web stranici Festivala www.naff.ba.