FONDACIJA ZA KINEMATOGRAFIJU SARAJEVO DOMAĆIN ZONA PARTY 15. AUGUSTA NA SFF-U

ZONA party bit će održan 15.8. u restoranu Four Seasons, Alta Shopping centar. I ove godine glavne goste uvijek zanimljivog prijema čine brojni glumci ZONE iz cijele regije, među njima i oni koji su na Festivalu sa filmovima ili nominovani za nagrade za ulogama u TV serijama.

Nakon teških godina pandemije, Talent agencija ZONA se konačno vratila na svjetsko tržište u punom sjaju. Tekuća godina za glumce koji su u agenciji je iznimno uspješna tako da ćemo ih uskoro moći gledati u sjajnim filmovima i TV serijama u Španiji, Americi, Belgiji, Njemačkoj, Austriji, Engleskoj, Italiji, Finskoj, Slovačkoj, Švicarskoj ali i zemljama iz okruženja.

Fondacija za kinematografiju Sarajevo smatra da je Talent agencija ZONA jedan od najsvijetlijih primjera predstavljanja umjetničkih talenata, kako iz naše zemlje, tako i iz regiona balkana na evropskoj i svjetskoj filmskoj sceni te je Upravni odbor odlučio ove godine podržati realizaciju ZONA party, koji je tradicionalno jedan od najatraktivnijih industrijskih događaja koji se održavaju za vrijeme Sarajevo Film Festivala.

ZONA Talents zastupa veliki broj glumaca iz BiH i regiona

ZONA je prva talent agencija u Bosni i Hercegovini koja zastupa glumce iz cijele regije ali i drugih zemalja. Od samog osnivanja ZONA ostvaruje velike uspjehe na međunarodnoj filmskoj sceni čiji su glumci igrali u blockbusterima poput „Mission Impossible: Ghost Protocol“, „Skyfall“ „Snowpiercer“, „November Man“, „Papillon“ (SAD) ali i evropskim produkcijama poput filmova „Twice Born“ (Italija), „In Order of Dissapearance“ (Norveška), „Kursk“ (Belgija), „Cold War“ (Poljska)…

Anila Gajević, direktorica ZONA Talents jedan od najuspješnijih agenata u regionu jugoistočne Evrope

Glumci agencije ZONA su također igrali u globalno popularnim TV serijama za platforme poput HBO, Netflix, Amazon, Disney Plus, dok je direktoricu ZONE Anilu Gajević ugledni časopis Screen International proglasio jednom od vodećih agentica u 2016. godini u izboru „Future Leaders: Agents“.

ZONA je posebno ponosna na svog najmlađeg talenta, Elenu Matić, četrnaestogodišnjakinju iz BiH koja će igrati jednu od glavnih uloga u novoj Amazonovoj seriji u Španiji. Elena je rođena 2008 godine u Derventi i ona je već bila zvijezda kratkog filma „Kineski zid“ Aleksandre Odić, igrajući glavnu ulogu.

Elena Matić, mlada glumica iz Dervente zvijezda nadolazeće serije Amazona

Nove uloge i nagrade ZONA će sa svojim glumcima, ali i ostalim filmskim profesionalcima i gostima Sarajevo Film Festivala, te medijima, proslaviti uz poznatog DJ-a Indiga i kompozitora i muzičara Đorđa Jovančića.

Fondacija za kinematografiju Sarajevo ima zadovoljstvo da pozove sve svoje korisnike i partnere da sa glumcima ZONE budu i ove godine na druženju u okviru Sarajevo Film Festivala te koristi ovu priliku da čestita Anili Gajević i kolegama iz agencije ZONA na svim uspjesima koje su donijeli i tek treba da donesu BH i regionalnim kinematografijama i njihovim umjetnicima.