FONDACIJA ZA KINEMATOGRAFIJU SARAJEVO OBJAVILA KONKURS ZA IZBOR KORISNIKA AKUMULIRANIH SREDSTAVA ZA 2022.GODINU

Upravni odbor Fondacije za kinematografiju Sarajevo je na redovnoj sjednici održanoj u ponedeljak 12.09. donio odluku o objavi konkursa za izbor korisnika akumuliranih sredstava za 2022.godinu.

Ukupni iznos raspoloživih sredstava u okviru ovog konkursa je 90.000 KM a ista će se  će se dodjeliti za podršku stipendija, nagrada i drugih podsticaja filmskim stvaraocima i izvođačima, plaćanje školarina, članarina i slično, postprodukciju i promociju filmskih projekata podržanih od strane Fondacije za kinematografiju u prethodnim godinama, s izuzetkom projekata koima su već dodjeljena sredstva za promociju bh filma te sufinansiranje i refundiranje troškova posjeta filmskih festivalima u 2022. godini.

Sve informacije oko konkursa svi korinici mogu naći na web stranici Fondacije za kinematografiju Sarajevo

Korisnici sredstava Fondacije mogu biti fizičke osobe, filmski stvaraoci i djelatnici, državljani Bosne i Hercegovine i pravne osobe registrirane za obavljanje filmske i video djelatnosti sa sjedištem u Federaciji Bosne i Hercegovine: producenti, distributeri, prikazivači, filmski festivali, profesionalna udruženja i visokoškolske institucije koje obrazuju filmske stvaraoce u ovisnosti od pozicije za koju apliciraju.

Rok za dostavljanja prijava po objavljenom konkursu je 10.10.2022. godine, a rezultati konkursa biće objavljeni najdalje do 10.11.2022.godine. Prijave na konkurs se podnose ISKLJUČIVO PUTEM POŠTE sa pratećom dokumentacijom u zatvorenoj koverti sa vidljivom naznakom na koverti:

FONDACIJA ZA KINEMATOGRAFIJU

“PRIJAVA ZA KONKURS ”

Obala Maka Dizdara 2, 71 000 Sarajevo.

Obavezno je popunjavanje prijavnog obrasca koji možete preuzeti na web stranici Fondacije za kinematografiju OVDJE ili dobiti na upit putem e-mail adrese: info@fondacijakinematografija.ba.

Način odabira korisnika sredstava utvrđen je Pravilnikom o procedurama i kriterijima za izbor korisnika sredstava Fondacije za kinematografiju broj: 04-3-254/21 od 20.12.2021.godine koji svi zainteresovani korisnici mogu naći OVDJE.

Svi zainteresovani korisnici mogu napraviti uvid u kompletan tekst konkursa na web stranici Fondacije za kinematografiju Sarajevo OVDJE.

Putem web stranice mogu i kontaktirati osoblje Fondacije sa svim pitanjima i konsultacijama vezanima za otvorene konkurs ili se sa svim pitanjima mogu obratiti putem maila: info@fondacijakinematografija.ba i putem tel: + 387 33 206 704.