16.MOSTAR FILM FESTIVAL ODRŽAT ĆE SE OD 05. DO 08.NOVEMBRA

Mostar film festival će se u najvećem gradu na Neretvi održati u periodu od 5. do 8. novembra i donijeti u Mostar sjajna filmska ostvarenja, a na crvenom tepihu okupiti regionalne filmske zvijezde i zaljubljenike u sedmu umjetnost.

Svečano otvorenje 16. Mostar film festivala najavljeno je za četvrtak, 3. novembra u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače, a trajat će do utorka, 8. novembra, kada će stručni žiri najboljim glumačkim ostvarenjima dodijeliti tradicionalnu nagradu “Stablo ljubavi”.

Detalj sa prošlogodišnje dodjele nagrada Stablo ljubavi Mostar Film Festivala

Na festivalu će biti prikazani filmovi kroz takmičarski, dokumentarni, kratki i studentski program.Dio programa će biti i Masterclass radionice za studente i umjetnike iz regije koje će doprinijeti razvijanju i afirmaciji mladih autora u današnjem društvu, kao i svijetu filmske industrije.

Pored navedenog, organizatori su osmislili i prikladan program za djecu, kao i brojne radionice, predavanja i zabavni program. Organizacijski tim očekuje uspješnu realizaciju ovog tradicionalnog, filmskog i kulturnog projekta, kao i veliku podršku publike.

Sve infomacije o Festivalu čije održavanje tradicionalno podržava i Fondacija za kinematografiju Sarajevo svi zainteresovani uskoro mogu pronaći na zvaničnoj web stranici Festivala www.moff.ba.