OTVOREN POZIV ZA CEE ANIMATION WORKSHOP 2023

Četvrtu godinu zaredom, CEE Animation Workshop nudi jedinstvenu obuku koju podržava Creative Europe MEDIA posebno prilagođenu potrebama producentima animacije i njihovih kreativnih timova. Program je fokusiran na učesnike iz zemalja sa niskim proizvodnim kapacitetom, a od prošle godine otvorio je radionicu i za druge evropske učesnike sa ciljem dodatnog olakšanja međunarodnog razvoja i saradnje u sektoru animacije.

Autori iz cijele Evrope na programu CEE upoznaju se sa svim metodama animacije

Uz cjelovit pristup, CEE Animation Workshop prati projekat u periodu od godinu dana od njegove rane faze do potpuno razvijenog projekta spremnog za pristup međunarodnom tržištu za finansiranje. Kroz program koji je kombinacija grupnog rada, individualnih sesija i predavanja, polaznici stječu različite napredne vještine potrebne da bi bili konkurentni na tržištu, koje ne samo da mogu primijeniti u svom trenutnom projektu, već i koristiti za razvoj karijere, razvoja kompanije i drugim budućim projektima. Osim toga, radionica je zamišljena kao umrežavanje na kojem učesnici upoznaju druge kolege proizvođače, stručnjake i donosioce odluka u industriji koji doprinose njihovoj mreži budućih partnera. Nakon završetka radionice, učesnici mogu iskoristiti prednosti mreže CEE Animation i dobiti povlašten pristup raznim industrijskim i tržišnim događajima u EU.

Radionica je namijenjena timovima sa projektom u razvoju (producent i scenarista sa animiranim projektom bilo kojeg formata u razvoju: kratki film, dugometražni film, TV serije, TV specijal, dokumentarni film, hibridni projekti XR projekata) i za producente bez projekta koji rade u oblasti animacije.

Mentor u razgovoru sa učesnicima programa CEE Animation Workshop

Kotizacija za pristup sva četiri modula programa, online konsultacije skripte, smještaj i ishranu (u slučaju modula stambene radionice) iznosi:

Za dva (opciono tri) učesnika sa projektom u razvoju: 3.000,00 EUR + Konferencijska kotizacija od 300,00 EUR za svaki modul na licu mjesta po članu tima

Za jednog učesnika bez projekta: 2.000,00 EUR + Konferencijska kotizacija od 300,00 EUR za svaki modul na licu mjesta

CEE Animation Workshop također nudi ograničen broj stipendija. Stipendije se dodjeljuju sa prednošću za učesnike koji dolaze iz zemalja sa niskim proizvodnim kapacitetom Grupe B. Detaljne informacije o smjernicama za prijavu i kotizaciji možete pronaći OVDJE.

Rok za podnošenje prijave je 24. oktobar 2022. Prijaviti se možete popunjavanjem formulara sa projektom u razvoju (prijavu mora dostaviti proizvođač) ili bez projekta OVDJE. Komisija za odabir može zatražiti dodatni online sastanak sa pojedinačnim aplikantima u decembru. O rezultatima će svi prijavljeni biti obaviješteni putem e-maila do kraja decembra.

Više informacija i kratku video prezentaciju programa CEE animation workshop svi autori i producenti iz BiH i regiona mogu naći i pogledati OVDJE.