WHEN EAST MEETS WEST 2023 OTVORIO DRUGI POZIV ZA PRIJAVU

Nekoliko sedmica do isteka roka za prvi krug poziva posvećenih projektima u razvoju i radovima u toku, veliki filmski industrijski događaj When East Meets West već je pokrenuo drugi krug programa koji se fokusiraju na unapređenje karijere, ubrzanje strateškog razvoja kompanija i jačanje održivosti kompanija.

WEMW 2023 će biti više od platforme za koprodukciju, postat će poseban ekosistem dizajniran da kombinuje tržište, obuku, kreiranje politike, strategije, dijalog, inspiraciju i gdje svaki učesnik treba da bude u mogućnosti da „pronađe mogući način“. WEMW 2023 će ponuditi širok spektar inicijativa koje će zadovoljiti sve potrebe industrije a to su koproducijski forum, posljednja stanica Trst, to je to, First Cut +, Fisrt Cut lab Trst, Eave Slate, Inspirativni lab, Midpoint Shorts EWA Network Mentoring Programme, EAVE Impact Think Tank, CIRCLE Women Doc Accelerator i partnerski događaji.

Veliki broj filmskih profesionalaca svake godine učestvuje na radionicama WEMW

Počevši od prije par dan pa do 20. novembra, evropski proizvođači imaju priliku da se prijave na drugo izdanje EAVE Slate, inovativnog programa koji će kompanijama koje razvijaju plan kompanije ponuditi konsultacije o tome kako izgraditi uspješnu kompaniju i strateško planiranje kompanija koje se bave audiovizuelnim radovima.

Do 20. novembra, producenti iz Evrope, Kanade i Latinske Amerike moći će se prijaviti i za jednu od novih Inspirational Labs, seriju mini radionica čiji je cilj da stimuliše odabrane učesnike da razvijaju nove sadržaje i istražuju nove poslovne modele. U suradnji s vodećim programima obuke i međunarodnim partnerima, šest Laboratorija će ponuditi dublji uvid u sadržaj dramskih serija, produkciju animacije, strategiju utjecaja i širenja, online distribuciju i sufinansiranje, produkciju filmskih žanrova i područja u fokusu WEMW-a 2023.

WEMW pripremio je i poseban kviz putem kojeg svi producenti i autori mogu pronaći svoj odgovarajući program za učešče

Za sve producente i autore koji nisu sigurni koji od ponuđenih programa WEMW najviše odgovara njihovim potrebama pripremljen je i poseban kviz putem kojeg mogu pronaći svoje specifično mjesto a isti možete proći na linku OVDJE.

Konačna selekcija Laboratorija će se prvenstveno zasnivati ​​na profilu i motivaciji kandidata, a svi odabrani učesnici imaće izuzetnu priliku da se fizički uključe u kompletan program WEMW-a.

Svi zainteresovani producenti i autori trebaju imati na umu da će zbog ograničenog kapaciteta našeg mjesta biti vrlo ograničen broj WEMW akreditacija na licu mjesta i stoga savjetujemo sve profesionalce žele da učestvuju na programima na licu mjesta u Trstu sljedećeg januara da se prijave čim je prije moguće.

Sve informacije oko prijave i svih aktivnosti programa WEMW svi zainsteresovani autori iz BiH i regiona mogu naći OVDJE.