FONDACIJA ZA KINEMATOGRAFIJU SARAJEVO OBJAVILA ODLUKU PO KONKURSU ZA IZBOR KORISNIKA AKUMULIRANIH SREDSTAVA ZA 2022.GODINU

Upravni odbor Fondacije za kinematografiju Sarajevo je na redovnoj sjednici održanoj u četvrtak 27.10. donio odluku o izboru korisnika sredstava po konkursu korisnika akumuliranih sredstava za 2022.godinu.

U okviru ovog konkursa dodjeljen je ukupan iznos od 70.000 KM za podršku stipendija, nagrada i drugih podsticaja filmskim stvaraocima i izvođačima, plaćanje školarina, članarina i slično, postprodukciju i promociju filmskih projekata podržanih od strane Fondacije za kinematografiju u prethodnim godinama, s izuzetkom projekata kojima su već dodjeljena sredstva za promociju bh filma te sufinansiranje i refundiranje troškova posjeta filmskih festivalima u 2022. godini.

Odlukom za izbor korisnika sredstava po konkursu za akumulirana sredstva za 2022.godinu podržano je ukupno 19 prijava

U skladu sa odrednicama poslovanja Upravog odbora za 2022.godinu realizovana je odluka da se podrži što više pojedinaca i projekata u proizvodnji i komplementarnim djelatnostima prema usvojenom poslovniku o procedurama  i kriterijima  dodjeli sredstava za izbor korisnika sredstava kao i poslovniku o visinama podrške za ovu godinu.

Ukupno su podržana 3 pojedinca i jedan poslovni subjekt za školovanje i usavršavanje, dok je podržano 15 projekata udruženja, produkcijskih kuća i poslovnih subjekata sa projektima te filmskim naslovima za promociju po filmskim festivalima te industrijskim događajima i postprodukciju te promocije BH kinematografije i zaštite filmske građe.

Fondacija za kinematografiju Sarajevo čestita svim podržanim autorima, producentskim kućama i udruženjima  i želi svim uspješnu realizaciju filmova i projekata. Svi zainteresovani korisnici Fondacije za kinematografiju Sarajevo i cijela BH i regionalna javnost može napraviti uvid u odluku po ovom konkursu za akumulirana sredstva iz 2022.godine OVDJE.