PRIJAVE ZA DIGITALNI PROPELER DO 06.NOVEMBRA

Opšti cilj projekta Digitalni propeler, koji će se on line održati 08.novembra u 10:00 sati, podrazumijeva osnaživanje, edukaciju i umrežavanje filmskih profesionalaca, predstavnika nezavisnih kina, produkcije, sektora digitalnog marketinga i distribucije iz cijelog regiona.

Koristeći jedinstvenu kombinaciju veštačke inteligencije i antropologije, danski PUBLIKUM specijalizovao se za izgradnju publike i podizanje svijesti u evropskoj filmskoj industriji. Sesija koja će se realizovati online će uključiti demonstraciju alata za razvoj publike koji kombinuju veštačku inteligenciju i antropologiju i prezentacije slučajeva u saradnji sa produkcijskim kompanijama visokog profila. Master klas će održati Rike Flodin i Lars Tversted.

Digitalni propeler je program posvečen predstavnicima nezavisnih kina, produkcije, sektora digitalnog marketinga i distribucije

PUBLIKUM je danski servis za izgradnju publike koji kombinuje AI-analizu i antropološke uvide. Usluga je osmišljena tako da pruža kreativni pravac u ranoj fazi razvoja scenarija kako bi filmski i televizijski sadržaji doprli do šire pubike i ostavili dublji utisak. Usluga se takođe koristi za pre-pozicioniranje i podršku, prodaju, distribuciju, marketing, finansiranje i davanje zelenog svjetla za projekte. PUBLIKUM je pokrenut 2021. godine i trenutno radi sa producentima i filmskim institutima u Danskoj, Norveškoj, Švedskoj, Nemačkoj, Velikoj Britaniji i Holandiji.

U prvoj godini, PUBLIKUM.io bio je od pomoći u slučaju trideset filmova koji su ostvareni u mnogim žanrovima od strane produkcijskih kompanija kao što su Lemming Film, SF Studios, Maipo Film, Zentropa, Nordisk Film, Oslo Pictures, Danish Documentari, Baldr Film, Profile Pictures i Studio Ruba. PUBLIKUM je takođe radio sa Final Cut For Real na danskom filmu Flee, nominovanom za Oskara u tri kategorije.

Digitalni propeler se održava u okviru filmskog Festivala Slobodna Zona

Osnovan 2005. godine, filmski Festival Slobodna zona je otvorio prostor za debate, promociju, preispitivanje i razumevanje ljudskih prava i srodnih pitanja, društvenih pojava i problema u svijetu i regionu. Od samog početka ohrabruje publiku da preispita svoje vrijednosti, predrasude i podjelu odgovornosti u socijalnom i kulturnom kontekstu u kojem živi. Festival u prosjeku prikazuje 30 do 40 igranih i dokumentarnih angažovanih filmova iz cijelog svijeta nagrađenih na prestižnim svjetskim festivalima. Festival se od 2013. godine organizuje istovremeno u tri grada (Beograd – Novi Sad – Niš).

Svi zainteresovani kino prikazivači, distributeri, producenti i autori iz BiH i regiona mogu se prijaviti do 06.novembra za učešće na programu Digitalni propeler OVDJE.