PRO.BA SA PROJEKTOM „SUPERMARKET“ DOBILA NAGRADU NA MARKETU CONNECTING COTTBUS

Connecting Cottbus, koprodukcijski Istok-Zapad market na Film Festival u Cottbusu ove se godine održao od 9. do 11. novembra. Među 13 projekata izabranih za učešće na marketu našao se i novi projekat BH produkcijske kuće Pro.ba i autora Nermina Hamzagića „Supermarket“.

Na svečanosti dodjele nagrada ovogodišnjeg izdanja marketa koja je održana 10.novembra među dobitnicima našao se i „Supermarket“ koji je tom prilikom pored još dva projekta iz Grčke i Ukranije osvojio MIDPOINT Consulting nagradu koja podrazumijeva dubinsko savjetovanje u toku razvoja scenarija.

Producent Adis Đapo i Nermin Hamzagić prilikom preuzimanja nagrade

SCCA/pro.ba se bavi razvojem originalnih filmskih projekata bosanskohercegovačkih reditelja/redateljki svih generacija koje realizuje sa različitim produkcijskim konceptima – kao evropske i internacionalne koprodukcije, a ovo je već peta saradnja sa mladim BH autorom Nerminom  Hamzagićem, rediteljem i scenaristom iz Sarajeva. „Supermarket“ se na marketu Connecting Cottbus predstavio svim potencijalnim koproducentima, prodajnim agentima i drugim predstavnicima industrije za vrijeme jednog od najvećih koprodukcijskih marketa vezanih za produkciju naslova iz Jugoistočne Evrope. Listu svih nagrađenih projekata na marketu Connecting Cottbus svi zainteresovani mogu pronaći OVDJE.

Juraj Lerotić je nakon Srca Sarajeva za najbolji film osvojio i glavnu nagradu Cottbus Film Festivala

Inače, 32.izdanje Cottbus film Festivala održano je od 08. do 13.novembra a nagradu za najbolji film osvojio je hrvatski film „Sigurno mjesto“ Juraja Lerotića koji je osvojio i Srce Sarajeva za najbolji film na 28.Sarajevo Film Festivalu. Kompletnu listu nagrađenih filmova možete naći OVDJE.