U TOKU PRIJAVE ZA SOFIA MEETINGS 2023

Sofia Meetings je industrijski događaj koji se odvija u sklopu Međunarodnog filmskog festivala u Sofiji i koji svake godine okuplja preko 100 industrijskih profesionalaca. Sastoji se od dva modula: pitching dugometražnih filmova namijenjen je redateljima koji razvijaju svoj prvi, drugi ili treći film te traže koproducente, prodajne agente ili distributere, dok se u sklopu Works in Progress prikazuju nezavršeni radovi iz regije, kao i završeni filmovi koji se predstavljaju selektorima međunarodnih festivala i distributerima.

Prijave se primaju za sve projekte koji su prvi, drugi ili treći igrani projekat reditelja, a u konkurenciju mogu ući projekti iz svih zemalja Evrope. Za prijavu su potrebni slijedeći dokumenti: Logline, sinopsis, treatmeant/scenario, bilješke reditelja, budžet, finansijski plan, kratka redateljska biografija, podatci o proizvodnoj kompaniji te predhodni radovi reditelja (ukoliko ih ima).

Veliki broj filmskih profesionalaca svake godine posjećuje Sofia Meetings

Više od 700 rukovodilaca industrije – producenta, distributera, predstavnika filmskog tržišta, prodajnih kompanija, filmskih fondova, TV kupaca i drugih filmskih profesionalaca iz različitih dijelova svijeta, kao i predstavnika ključnih filmskih festivala i reditelja okupljaju se u Sofiji otkriti nove projekte i filmove. Uz glavne programe program nudi panele, prezentacije i mnoge neformalne događajea tu je i VR Hub koji predstavlja impresivna interaktivna iskustva i ključne govornike. Marketing i alternativna distribucija su fokus na događajima ovog programa koji nudi i radionice, panele, prezentacije, Europe Distribution i Europa Cinemas radionicu o razvoju publike i mnoge neformalne događaje.

Svi zainteresovani autori i producenti iz BiH i regiona mogu se prijaviti za učešće na Sofia Meetings 2023 putem e-maila: sofiameetings@siff.bg a sve informacije oko programa mogu pronaći na zvaničnoj web stranici OVDJE.