U TOKU PRIJAVE ZA 70.IZDANJE MARTOVSKOG FESTIVALA BEOGRAD

Jedan od najstarijih evropskih filmskih festivala, Martovski festival predstavlja dokumentarne, kratke igrane filmove, kratke animirane filmove i eksperimentalne filmove/video art u srpskom i međunarodnom takmičarskom programu.

Odbor Festivala i Dom omladine Beograda (DOB) obaveštavaju producente i filmske autore da će poziv biti otvoren do 15. januara 2023. godine za domaći i međunarodni takmičarski program za 70.izdanje Martovskog Festivala.

Martovski Festival je jedan od najstarijih filmskih festivala u Evropi te slijedeće godine slavi 70 godina postojanja

Festival će biti održan od 28. marta do 2. aprila 2023. godine u Domu omladine Beograda a producenti i autori filmova biće obavešteni o rezultatu selekcije najkasnije do 01. marta 2023.

Svi prijavljeni filmovi ulaze u konkurenciju za osvajanje slijedećih nagrada:

 

*Grand Prix festivala (dodeljuje se u i domaćoj i međunarodnoj selekciji)

 

– Strukovne nagrade (dodeljuju se u i domaćoj i međunarodnoj selekciji):

 

*Za najbolju režiju

*Za najbolju montažu

*Za najbolju kameru

*Za najbolji zvuk/muziku

*Za najbolji scenario

*Za najbolju animaciju

– Nagrade u međunarodnoj selekciji:

* Najbolji međunarodni kratki film

Gran Prix i strukovne nagrade dodeljuju se kako u domaćoj tako i u međunarodnoj selekciji. Svi prijavljeni filmovi moraju biti realizovani tokom prethodne dve godine (2021. i kasnije) a svi zainteresovani autori i producenti iz BiH i regiona mogu se prijaviti za učešće putem platforme FilmFreeway OVDJE a sve informacije vezane uz prijave mogu dobiti na mail info@martovski.rs.