MREŽA FESTIVALA JADRANSKE REGIJE OTVORILA POZIV ZA EDUKACIJU MLADIH FILMSKIH KRITIČARA

Mreža festivala Jadranske regije regionalni je festival osnovan 2021. godine. U zajedničkom pothvatu udružilo se pet festivala iz pet zemalja – Sarajevo Film Festival (BiH), Festival autorskog filma (Srbija), Filmski festival Herceg Novi (Crna Gora), Ljubljanski filmski festival (Slovenija) i Zagreb Film Festival (Hrvatska).

Jedan od edukativnih programa Mreže Jadranskih Festivala je i edukacija mladih filmskih kritičara koja će se ove godine održati u Herceg Novom u organizaciji Filmskog Festivala Herceg Novi.

Prijave mogu slati studenti i tek diplomirani studenti filmskih akademija, fakulteta vizuelnih umjetnosti, filoloških i filozofskih fakulteta iz Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije, koji bi voljeli da se bave pisanjem filmske kritike. Zainteresovani mogu poslati svoje prijave do 1. februara OVDJE.

Na radionici učestovovati mogu studentski filmskih akademija i fakulteta iz regiona Balkana

Prijava treba da sadrži:

– kratku biografiju,

– motivaciono pismo (do 1200 karaktera sa razmacima, objasniti zašto vas zanima filmska kritika i navesti nekoliko novijih filmskih naslova o kojima biste pisali tokom radionice),

– kritiku filma po želji (do 600 riječi).

Radionicu će voditi profesionalni filmski kritičari i autori, a po završenoj radionici najuspješniji radovi polaznika radionice biće predstavljeni na svim festivalima iz Mreže festivala Jadranske regije. Dodatne informacije mogu se dobiti na info@filmfestival.me.

Preuzeto sa: www.filmofil.ba ©