PRIJAVE ZA EAST SILVER DOC MARKET OTVORENE DO 31.JANUARA

East Doc Platforma je najveća platforma za koprodukciju, finansiranje i distribuciju skrojena za dokumentarne filmove srednje i istočne Evrope, koja svake godine povezuje istočnoevropske filmske stvaraoce i donosioce odluka – producente, emitere, distributere i festivalske programere – iz celog sveta. U organizaciji Instituta za dokumentarni film u Pragu u saradnji sa One World Film Festivalom. East Silver je prvo tržište dokumentarnog filma koje podržava proizvođače i distributere iz srednje i istočne Evrope. Svake godine se na tržište plasira oko 130 filmova.

Institut dokumentarnog filma (IDF) podržava kreativne dokumentarne filmove iz centralne i istočne Evrope od 2001. IDF pruža kako početnicima tako i iskusnim filmskim stvaraocima prilike za obuku, finansiranje, umrežavanje i predstavljanje, pomaže im da pridobiju međunarodnu pažnju i koprodukcije, nagrađuje izuzetne projekte nagradama i daljim prilikama i poboljšava njihovu orijentaciju na međunarodnom tržištu.

Institut Dokumentarnog filma dugi niz godina organizuje East Silver Doc market

Market East Silver Doc otvoren je za kreativne dokumentarne filmove iz regiona Centralne i Istočne Evrope, baveći se savremenim temama, izazovnim žanrovskim i medijskim granicama i učešćem publike. Market traži filmove koji imaju za cilj da sprovedu intenzivna i angažovana iskustva i da promjene način na koji razmišljamo o aktuelnim temama, publici, načinima pripovjedanja i samom svijetu. Ovaj poziv je otvoren za završene dokumentarne filmove proizvedene/koproducirane u regionu Centralne i Istočne Evrope nakon 1. jula 2022. godine i grube rezove. Prihvatljivi su samo filmovi koji ranije nisu bili prijavljeni na tržište East Silver.

Rok za slanje filmova proizvedenih 2022. i u gruboj fazi: 31. januar 2023. Prijava je besplatna i istu možete uraditi OVDJE. Listu zemalja koje su uključene u program svi mogu pogledati OVDJE.