DOT ON THE MAP 2023 OTVORIO POZIV ZA PRIJAVE

Dot.on.the.map Industry Days je platforma za koprodukciju, obuku i umrežavanje koja okuplja producente, režisere i scenariste iz zemalja koje graniče sa Sredozemnim morem, sa sva tri susjedna kontinenta Kipra, zajedno s međunarodnim filmskim profesionalcima. To daje priliku filmskim stvaraocima iz ovih zemalja da predstave svoje nove projekte dugometražnog filma i da se povežu sa profesionalcima iz međunarodne industrije.

Producenti i reditelji će svoje nove dugometražne filmske projekte predstaviti predstavnicima međunarodne filmske industrije. Nakon grupnog rada i individualnih sastanaka, filmaši će poduzeti korake ka stvaranju buduće suradnje između drugih filmaša, međunarodnih producenata, finansijera, prodajnih agenata, emitera, distributera, festivalskih i predstavnika filmskih fondova.

Dot on the Map spaja autore i producente sa tri kontinenta sa predstavnicima svih segmenata filmske industrije Evrope i svijeta

Vizija organizatora je razvoj ove inicijative u dinamičnu platformu za umjetničku i financijsku suradnju, koja će doprinijeti razvoju filmske umjetnosti na Kipru i širem regionu, služeći kao središte za filmove porijeklom iz zemalja koje graniče sa Mediteranskim morem. Forum se realizuje u partnerstvu sa Solunskim međunarodnim filmskim festivalom Agora.

Dot.on.the.map Industry Days uključuje dva (2) odjeljka:

  • Koprodukcijski forum Meeting Point
  • Cinema Talks – serija edukativnih majstorskih tečajeva, okruglih stolova i prezentacija etabliranih profesionalaca iz industrije

Svi zainteresovani autori i producenti iz BiH i regiona mogu se na ovaj program prijaviti najkasnije do 21.februara OVDJE a sve informacije oko načina prijave i pravila OVDJE.