KIDS KINO INDUSTRY 2023 OTVORIO POZIV ZA PROJEKTE

Kids Kino Industry (KKI) je međunarodni koprodukcijski forum sa sjedištem u Varšavi za filmove i serije namijenjene mladoj publici. Glavni cilj je pomoći filmskim stvaraocima da pronađu prave partnere i investitore za svoje projekte. Trodnevni program uključuje prezentacije, 1:1 sastanke i dan konferencije s brojnim majstorskim tečajevima, studijama slučaja, konsultacijama, radionicama, panelima i mogućnostima umrežavanja.

KKI je industrijski dio Međunarodnog filmskog festivala Kids Kino. Oba događaja organiziraju se pod zastavom Asocijacije New Horizons (New Horizons Film Festival, Polish Days, American Film Festival).

Dio atmosfere sa predhodnih izdanja programa Kids Kino Industry

Kids Kino Industry traži cjelovečernje filmove i serije za mladu publiku (djecu, tinejdžere i mlade), svih vrsta (akcija uživo, animacija, dokumentarni film, transmedija) koji će biti predstavljeni u okviru odjeljaka za prezentaciju projekta (pitching). Projekti mogu biti u različitim fazama razvoja, proizvodnje ili postprodukcije. Prihvatljive su prijave iz cijelog svijeta.

Kids Kino Industry 2023 će se održati od 3. do 5. oktobra u Varšavi u okviru Međunarodnog filmskog festivala Kids Kino (29. septembar – 8. oktobar). Oko 25 odabranih projekata će biti predstavljeno pred više od 300 distributera, prodajnih agenata, producenata, emitera, platformi, filmskih instituta i investitora koji prisustvuju događaju. Prethodnih godina među gostima KKI-ja koji su tražili nove saradnje bili su predstavnici Disney+, Netflixa, Warner Bros. Discovery, Canal+ Poland, Viaplay Group, Blue Zoo, VRT – Ketnet, Wild Bunch, Level K, i Dutch Features.

Sve zainteresovani autori iz BiH i regiona za učešće se mogu prijaviti putem zvanične web stranice OVDJE gdje mogu pronaći i sve informacije vezane uz ovaj program.