POZIV ZA PRIJAVE CEE ANIMATION FORUMA 2023 OTVOREN DO 30.APRILA

Svake godine, skoro 200 filmskih profesionalaca bude pozvano da prisustvuju CEE Animation Forumu, pitching takmičenju između najperspektivnijih evropskih animiranih projekata. Ov godine, dvodnevni događaj će se održati 8. i 9. novembra  u Plzenu, u Češkoj Republici.

Glavni dio programa je tradicionalno takmičenje u pitchingu, koje je otvoreno za europske animirane projekte koji su trenutno u razvoju ili u produkciji. Prijave se prihvaćaju u četiri kategorije, sa posebnim smjernicama za dužinu svake kategorije i razvojnu fazu.

Radna atmosfera sa jednog od predhodnih izdanja CEE Animation Foruma

CEE Animation Forum je platforma namijenjena predstavljanju evropskih talenata i kreativnih radova. Pomaže profesionalcima da pronađu partnere za koprodukciju, finansiranje i distribuciju za svoje projekte, kao i da izgrade trajne mreže proizvođača, kreativaca i međunarodnih donosioca odluka iz svih oblasti. CEEA Forum stavlja veliki naglasak na umrežavanje u obliku susreta jedan na jedan.

Svi zainteresovani autori animiranih projekata svih kategorija iz BiH i regiona mogu pronaći sve detalje o pozivu OVDJE, upute i uslove za prijavu mogu pronaći OVDJE a prijaviti se OVDJE putem on line prijavnog Formulara.