SRĐAN VULETIĆ JE U PRODUKCIJI TREĆEG IGRANOG FILMA „GYM“

Srđan Vuletić je sa svojim prvim igranim filmom „Ljeto u zlatnoj dolini“ još 2003.godine osvojio Zlatnog Lava na Roterdam Film Festivalu. Nakon toga je 2007.godine predstavio drugi igrani film „Teško je biti fin“ a trenutno radi produkciju svog trećeg ostvarenja „Gym“.

Gym ukazuje na taj vječni problem koji svi sebi pokušavamo izbjeći da priznamo: u svačijem najužem krugu postoji onaj idiot kojeg možda ne biste trebali podržavati. U Rikijevom životu to je njegov kolega i budući zet Ado. Ketering kompanija za koju obojica rade uskoro se zatvara, a Ado odlučuje da je najbolji način da pristupi problemu da prebije vrhunsku kolačarku Melisu koja je napustila kompaniju i natjera je da ponovo radi s njima. Kako se približava ugostiteljski događaj na kojem će se svi sastati, Riki mora odlučiti koja će njegova uloga biti u ovoj katastrofi.

Produkcija igranog filma “Gym” radi se u Zemaljskom muzeju Bosne i Hercegovine u Sarajevu

Glavne uloge u ovom ostvarenju ostvaruju Edin Koja Avdagić, Filip Radovanović, Faruk Hajdarević i Dina Mušanović. Bosanskohercegovačka kompanija Realstage producira u koprodukciji sa hrvatskom Kinoramom, slovenačkim Iridium filmom i crnogorskim studijom Dogma.

Budžet je određen na 305.000 EUR, a producenti i dalje traže potencijalne partnere za zatvaranje. Glavno snimanje počelo je 10. aprila 2023. i trajat će do kraja tekuće sedmice. Film će u potpunosti biti snimljen u Sarajevu, gdje će biti primarna lokacija Zemaljskog muzeja Bosne i Hercegovine.

Još nema pridruženog agenta za prodaju i dostupne su sve teritorije osim Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Slovenije. Očekuje se da će film biti premijerno prikazan 2024.

Preuzeto sa: www.filmfreeway.com ©