OTVOREN POZIV ZA CINELINK PRODUCER’S LAB 29.SFF

CineLink Industry Days Sarajevo Film Festivala razvio je program CineLink Producers’ Lab koji je namjenski program obuke i umrežavanja za mlađe producente sa 2-5 godina iskustva. Ovaj program je osmišljen kao direktan odgovor na promjene tržišta i ima za cilj da osposobi proizvođače da razumiju promjene u digitalnom lancu nabavke i evoluirajuće pejzaže distribucije filmova. Program pomaže mladim profesionalcima da uspostave vlastitu mrežu vršnjaka, kao i da steknu uvid i znanje za navigaciju u digitalnom dobu filmske produkcije i distribucije.

Poziv je otvoren za producente iz Albanije, Armenije, Austrije, Azerbejdžana, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Kipra, Grčke, Gruzije, Mađarske, Kosova, Sjeverne Makedonije, Malte, Moldavije, Crne Gore, Rumunije, Srbije, Slovenije, Turska i Ukrajina.

 

Detalj sa jednog od predhodnih izdanja programa Producer’s Lab

Od kandidata se traži da popune prijavu putem Eventivala, a prijave će biti ocjenjivane na osnovu:

– Kvaliteta aplikacije (ukupna prezentacija)

– Profesionalnog filmskog iskustva (broj i kvalitet uključenih filmskih/TV projekata – najmanje jedan realizovani dugometražni ili srednjometražni film ili više od 3 kratka filma)

– Pisma namjere (aspiracije i ambicije; očekivani rezultati programa)

CineLink Producers’ Lab održat će se od 11. do 15. augusta, a učesnicima će biti dodijeljena industrijska akreditacija koja im daje pristup aktivnostima CineLink Industry Days. Festival će obezbijediti smještaj i djelimično nadoknaditi putne troškove odabranih učesnika.

CineLink Industry Days, industrijska sekcija Sarajevo Film Festivala, primarno je središte za filmske profesionalce jugoistočne Evrope i odigrala je ključnu ulogu u širenju kinematografske koprodukcije u regiji. To je također ključna destinacija za profesionalce iz cijele Europe koji su u potrazi za talentima i mogućnostima koprodukcije, ili koji jednostavno žele steći dubinsko znanje o poslovnom razvoju ove dinamične regije. Krajnji rok za prijavu svih zainteresovanih producenata je 6. jun.

Više informacija i prijavu svi zainteresovani mladi producenti iz BiH i regiona mogu naći  OVDJE.