PRIJAVE ZA RADIONICU CIRCLE FICTION ORBIT PRIMAJU SE DO 18.JUNA

Projekat Circle Women Doc accelerator ove je godine pokrenuo novu radionicu Fiction Orbit. Pažljivo odabrana grupa autorki će raditi sa vodećim stručnjacima kako bi identifikovala njihove potrebe prilikom razvoja svojih projekata. Sve učesnice će dobiti povratne informacije o svom scenariju, pravnim aspektima i mogućnostima produkcije, uključujući najbolje strateške izbore, kao i psihološku podršku tokom njihovog kreativnog procesa.

Program traži 6-8 rediteljki i producenata za identifikaciju žena (druga ili treća produkcija) sa jakim projektima igranih filmova u razvoju.

CIRCLE podstiče razvoj projekata, ali se također snažno fokusira na razmjenu znanja i izgradnju profesionalnih vještina, povezujući učesnike programa sa ostatkom filmske industrije i omogućavajući im pristup svjetski poznatim mentorima.

Radna atmosfera sa jednog od predhodnih izdanja programa Circle Women Doc Accelerator

Uslovi za prijavu su:

Rediteljka može učestvovati sama ili zajedno sa producentom. Prihvatljivi su samo projekti sa priloženim producentom. I rediteljka i producent bi trebali imati snimljen barem jedan dugometražni film.

Naknada i stipendija:

Kotizacija (1600€ po osobi) pokriva mentorstvo, smještaj i ishranu, kao i razne ponude naših partnera. CIRCLE može dodijeliti do dvije stipendije (koje pokrivaju 50% školarine) za učesnike iz zemalja sa niskim kapacitetom kojima je potrebna.

Prijave su otvorene do 18.juna a rezultati će biti objavljeni tokom avgusta 2023.godine. Sve zainteresovane autorke iz BiH i regiona mogu se prijaviti za učešće on line OVDJE. Sve informacije o programu Circle Women Doc mogu naći na zvaničnoj web stranici OVDJE.