FESTIVAL Micro μ PRIMA PRIJAVE DO 25.JULA

Micro μ Festival je najbrže rastući festival nezavisnog kratkog filma u Grčkoj. Ono što ovaj jednodnevni festival čini jedinstvenim je činjenica da se održava u različitim gradovima širom Grčke i svijeta u isti dan i vrijeme. Na taj način daje mogućnost povezivanju svoj publici, kroz istovremeno gledanje 15 unaprijed odabranih filmova u realnom vremenu, a zatim glasanje za svog favorita.

Festival je do sada imao veliki uticaj na grčku publiku, a od 2011. godine, kada je prvi put pokrenut u Atini, zahtjevi za uključivanje novih gradova u njegovu mrežu svake godine su se uveliko povećali. Do sada je festival uspeo da podigne broj gradova učesnika za otprilike dva godišnje, dostižući poslednjih godina više od deset u Grčkoj i inostranstvu. Svi zainteresovani autori iz BiH i regiona mogu svoje kratke filmove prijaviti u kategorijama međunarodne i studentske sekcije.

Atmosfera sa jedne od projekcija Festivala Micro μ

Svaki autor može učestvovati sa više od jednog filma, pod uslovom da nisu stariji od dve godine. Ukupno trajanje svakog filma koji učestvuje ne bi trebalo da prelazi 25 minuta. Petnaest kratkih filmova koji će biti prikazani u takmičarskoj sekciji festivala će biti izabran od strane komisije i biti objavljeni nakon 25. jula 2023. na službenoj web stranici Festivala. Odabrani filmovi koji će učestvovati u svim sekcijama Micro μ će biti potvrđeni putem e-pošte podnosiocima zahtjeva nakon 15. avgusta 2023.

Svi zainteresovani autori iz BiH i regiona mogu aplicirati za učešće na festivalu putem platforme filmfreeway OVDJE a sve informacije o Festivalu i uslovima prijave mogu naći OVDJE.