ÖSTLUND, NORTON, BOBER, PAWLIKOWSKI, FRANCO… NA TREĆEM PONTA LOPUD FESTIVALU

Treće izdanje Ponta Lopud Film Festivala ove se godine održava na egzotičnom otoku u blizini Dubrovnika od 20. – 24.juna. Jučer je objavljen program projekcija i najavljeni svi gosti Festivala.

Riječ je o istaknutim imenima filmske umjetnosti od kojih se mnogi na Lopud vraćaju po drugi ili čak treći put. Kao specijalni gost koji će sudjelovati u razgovoru s Rubenom Östlundom, u sklopu masterclassa za reditelje, očekuje nas Philippe Bober, osnivač produkcijske kuće Coproduction Office, koji je producirao sve Östlundove filmove uključujući i Zlatnom palmom nagrađen TROUGAO TUGE.

Philippe Bober, Pawel Pawlikowski i Ognjen Glavonic u ulogama predavača i moderatora 3.Ponta Lopud Festivala

Brian Swardstrom, agent za talente s tridesetogodišnjim iskustvom i partner u United Talented Agency gdje predstavlja glumce poput Timothéeja Chalameta, Edwarda Nortona, Michaela Douglasa i brojnih drugih te Peter Spears, Oscarom nagrađen producent filma ZEMLJA NOMADA, održat će predavanje pod nazivom “Američki model rada agencija za talente i osnove nezavisne produkcije u SAD-u“.

Meksički glumac i reditelj Michael Franco ponovo se vraća na Festival u ulozi moderatora i predavača

Michel Franco, nagrađivani meksički reditelj, scenarist i producent, a možemo sada već reći i prijatelj Ponta Lopud festivala, održat će specijalno predavanje “Novac nije najvažniji element za snimanje filma”, a moderirat će i masterclass za glumce. U ulozi moderatora, ali masterclassa namijenjenog redateljima, vraća nam se još jedno poznato lice, poljski reditelj i oskarovac Pawel Pawlikowski, koji je na prvom festivalskom izdanju vodio masterclassove za reditelje, kao i srpski redatelj i filmski producent Ognjen Glavonić, sudionik prvog Ponta Lopud festivala.

Peter Spears, Juho Kuosmanen i Brian Swardstrom će držati svoje radionice na Festivalu

Finski reditelj i scenarist Juho Kuosmanen održat će predavanje “Strah redatelja od novog projekta”, a producenti filma TROUGAO TUGE Giorgos Karnavas i Konstantinos Kontovrakis i producentica filma ZEMLJA NOMADA Mollye Asher održat će predavanje “Nezavisni filmovi i koprodukcije”.

Lili Horvát, renomirana mađarska rediteljica i scenaristica, moderirat će dva masterclassa i to onaj za glumce i za snimateljice, na kojem će se u ulozi suradnice masterclassa naći i dobitnica nagrade BAFTA, britanska snimateljica Nina Kellgren.

Radna atmosfera na predavanju sa jednog od predhodnih izdanja Festivala

Predavanja su namijenjena isključivo polaznicima masterclassova pozvanim na temelju njihovog dosadašnjeg doprinosa filmskoj umjetnosti, međutim svi ljubitelji filmske umjetnosti imat će priliku uživati na plaži hotela RMH Lopud Lafodia Resort & Wellness u projekcijama klasika koje su režirali ili u kojima igraju gosti ovogodišnjeg festivalskog izdanja.

Sve posjetitelje Festivala očekuju dva filma Rubena Östlunda: TURIST i TROUGAO TUGE, NAKON LUCIJE Michela Franca, NAJSRETNIJI DAN U ŽIVOTU OLLIJA MӒKIJA, koji je režirao Juho Kuosmanen i OSLIKANI VEO, drama Johna Currana u kojoj glavnu ulogu ima Edward Norton.

Program filmskih projekcija 3.Ponta Lopud Film Festivala

Ulaznice za filmske projekcije na plaži hotela RMH Lopud Lafodia Resort & Wellness, kao i karte za transfer brodom, mogu se kupiti preko sustava www.ulaznice.hr ili direktno putem linka OVDJE.

Sve informacije o programu i popratnim sadržajima Ponta Lopud festivala svi zainteresovani mogu naći na službenoj mrežnoj stranici Festivala OVDJE te putem društvenih mreža.