OTVOREN POZIV ZA PRIJAVU FILMOVA NA DEVETI „21114 FILM FEST“ U NOVOM SADU

Već tradicionalna selekcija „Zlatni čep”, predstaviće filmska ostvarenja kratkog metra sa područja bivše Jugoslavije. Dokumentarni i igrani filmovi autora do 35 godina, čija je premijera bila maksimalno 18 mjeseci prije održavanja festivala, prve festivalske večeri takmičiće se za nagradu publike „Novonaseljski Zlatni čep”.

Cilj selekcije je promocija mladih režisera, autora, dramaturga, amatera i entuzijasta, koja im daje priliku za prikaz sopstvenog djela na velikom platnu pred mnogobrojnom publikom. Selektorka selekcije „Zlatni čep” je rediteljka Ružica Anja Tadić, koja će svojim velikim iskustvom i vizurom mladog autora izabrati najbolje.

Internacionalna selekcija, tri godine unazad okuplja publiku zainteresovanu za kratke dokumentarne i igrane filmove iz celog svijeta. Novo naselje će ugostiti filmove sa različitih meridijana i filmove čija se premijera desila maksimalno 18 mjeseci prije održavanja festivala. Novosadski glumac i reditelj – Igor Pavlović će ovog puta svoja znanja i kompetencije iskoristiti u ulozi selektora Internacionalne selekcije.

Atmosfera sa jedne od projekcija 21114 Film Fest u Novom Sadu

Selekcija „Animirani kratki” ove godine debituje na festivalu. Novo kulturno naselje, pokrenuto sopstvenim radom na polju produkcije animiranih filmova, a uz podršku prijatelja i saradnika iz sveta animacije, na Naselje dovodi selekciju kratkometražnih animiranih filmova kako iz regiona tako i iz celog svijeta. Kako misija 21114 Film festa osnažuje mlade umetnike i kreativce, ove godine će se kao selektor selekcije „Animirani kratki” oprobati mladi iskusni animator Marko Draško.

Selekcija „Trešnja fest” podkasta biće gost festivala. Ljubitelji treš kulture će uz selektora Igora Kovačevića imati priliku da, kao i svakog četvrtka uveče, sada uživo gledaju, komentarišu i ocenjuju treš filmove. Filmska ostvarenja koja nikada nisu ugledala svjetlost dana, interesantni kućni videi i spontani snimci će biti prikazani ukoliko ih pošaljete na mejl adresu – 21114filmfest@gmail.com.

Prijave za kratkometražne selekcije 21114 Film festa šalju se preko FilmFreeway platforme, odnosno, preko linka: https://filmfreeway.com/21114-Filmfest

Filmski festival na Novom naselju, na jedinstvenim lokacijama pod otvorenim nebom prošlih godina je pobrao velike simpatije publike. Ove godine će Novo kulturno naselje premijerno prikazati četiri filma iz sopstvene produkcije i time debitovati kao filmska produkcija.

Preuzeto sa: www.fcs.rs ©