ZONA SLAVI 15. RODJENDAN 15. AUGUSTA NA SFF-U UZ PODRŠKU FONDACIJE ZA KINEMATOGRAFIJU

ZONA party je tradicionalno jedan od najposjećenijih i najaktraktivnijih događaja tokom trajanja Sarajevo Film Festivala. Fondacija za kinematografiju Sarajevo koja je Talent agenciju ZONA prepoznala kao jednu od najuspješnijih priča BH filmske industrije će ponovo podržati realizaciju ovog aktraktivnog događaja koji je ove godine dobio novog partnera, WOMAN.COMM CLUB, čije su članice uspješne žene iz komunikacijske i advertising industrije.

Dio Atmosfere sa prošlogodišnjeg izdanja ZONA Party koje je također podržala Fondacija za kinematografiju

Na taj način se pravi spona između komunikacijske i filmske industrije sa ciljem još jače kreativne industrije kako u BiH, tako i u cijeloj regiji. Party će biti održan prvi put u prostoru Gradske galerije „Collegium Artisticum“ što je sjajna prilika za umjetničku saradnju nekoliko institucija i realnog sektora iz kulturne industrije, a što je također podržalo i Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo.

Osim što se očekuje prisustvo stotinjak glumaca koji su i protekle godine snimali filmove i serije u brojnim evropskim zemljama i ostvarili globalne uspjehe, te bili prisutni na svjetskim festivalima i TV platformama, među zvanicama bit će i gosti Fondacije za kinematografiju i Sarajevo Film Festivala, reditelji, producenti, scenaristi, direktori fotografije te predstavnici komunikacijske industrije, kao i medija.

Ekipa glumaca koje zastupa Talent agencija ZONA na prošlogodišnjem party-u

Upravo će brojni glumci ZONE imati i svoje premijere na Sarajevo Film Festivalu poput filmova „Smrt djevojčice sa žigicama“, „Samo kad se smijem“, „Bosanski lonac“, „Sirin“, „Ekskurzija“, TV serije „Frust“ a neki od njih noviminovani su i za nagradu „Srce Sarajeva“ za najbolje uloge u TV serijama.

Ove godine akcenat se stavlja na ženske izvođače i umjetnike, tako da će sve prisutne na party-u zabavljati sarajevske dj-ice Ena Smajić i Adnoir a domaćica večeri bit će glumica Maja Jurić.