OBAVIJEST ZA KORISNIKE FONDACIJE ZA KINEMATOGRAFIJU

Po hitnom dopisu koji je 01.09.2023. primio od strane Vlade Federacije BiH u kojem se hitno nalaže poništenje konkursa za izbor korisnika sredstava za komplementarne djelatnosti i proizvodnju za 2023.godinu a koji svi mogu pogledati OVDJE, Upravni odbor Fondacije za kinematografiju jučer 06.09.2023. održao je žurnu sjednicu čiji zapisnik svi mogu pogledati OVDJE.

U toku protekle sedmice Upravi odbor Fondacije za kinematografiju zatražio je i neovisnu pravnu analizu odluka Vlade Federacije BiH koja je razmatrana na sjednici a koji svi mogu pogledati OVDJE.

Po završetku sjednice Upravni odbor Fondacije za kinematografiju uputio je svoj odgovor Vladi Federacije BiH i Ministarstvu Kulture i sporta Federacije BiH koji svi mogu pogledati OVDJE.

Upravni odbor Fondacije za kinematografiju poziva sve korisnike koji su  po izboru na konkursima za sufinansiranje komplentarnih djelatnosti i filmskih projekata potpisali svoje Ugovore i primili sredstva da se čim je prije moguće očituju po navedenim odlukama Vlade Federacije BiH o poništenju istih putem maila: info@fondacijakinematografija.ba kako bi zajednički došli do zaključaka i prijedloga o razrješenju novonastale situacije.

Upravni Odbor Fondacije za kinematografiju

Sarajevo, 07.09.2023.