FILM ADMIRA BULJUGIĆA „EFEKAT LEPTIRA“ OD 14.DECEMBRA U BH KINIMA

Od reditelja i scenariste Admira Buljugića, dolazi nam prva BiH akciona drama  „Efekat leptira”, priča  koja će vam  kroz mnoštvo nepredvidivih, duhovitih, ali i stresnih situacija  pokazati kako različitosti funkcionišu kada imaju isti cilj.

Inače, ovo je drugi projekat koji je producentska kuća NAŠ FILM sa radi sa Admirom Buljugićem nakon igranog filma „Reket“ koji je privukao veliku pažnju javnosti 2014.godine. Inače, Buljugić svoje je visoko obrazovanje stekao na Univerzitetu Columbia u Sjedinjenim državama a autor je niza kratkih i igranih dokumentarnih filmova.

Zadnja klapa filma Efekat leptira iz decembra 2022.godine i druženje autorske ekipe sa Predsjednikom UO Fondacije Antoniom Beusom

Svi zainteresovani mogu pogledati prvi najavni trailer filma u nastavku:

https://www.youtube.com/watch?v=o_pruaLLShg

Radnja filma „Efekat leptira“ kreće nakon što se glumac Dino Glavan sastane sa Rikijem i Benjaminom, starim prijateljima koje nije vidio već dugi niz godina, od kojih saznaje da Lela, žena njihovog preminulog prijatelja Mirze, odnedavno živi kod njenih roditelja, pošto je Abakus Invest banka koja je imala imala hipoteku nad porodičnom kućom u kojoj je Lela živjela sa svojom kćerkom i bolesnim svekrom, oduzela njihovu kuću jer nakon što je ostala bez zaposlenja, Lela nije mogla da plaća mjesečne rate za kredit. Riki obavještava Dinu da su on i Benjamin odlučili da opljačkaju Abakus Invest banku i da sa opljačkanim novcem iz banke otkupe kuću koju banka namjerava prodati putem javne licitacije. Dino pokušava da odvrati Rikija i Benjamina od njihovog plana, ali nakon žestokog pritiska i upornog nagovaranja od strane Rikija i Benjamina,  Dino na kraju popušta, te pristaje da im pomogne…

Efekat Leptira je u distribuciji UNA Film od 14.decembra na repertoaru svih BH kina

Glavne uloge u filmu tumače:  Mirvad Kurić iz Sarajeva, Damir Mahmutović iz Tuzle i Saša Oručević iz Mostara; dok se u ostalim ulogama pojavljuju: Josip Pejaković, Mediha Musliović,  Mirza Mušija; Josip Pejaković, Faketa Salihbegović-Avdagić, Ivana Perkunić  i drugi. Efekat Leptira kreće sa prikazivanjem u svim BH kinima kao i svim kinima Mreže nezavisnih kino prikazivača od 14.decembra u distribuciji UNA film.