SVJETSKA PREMIJERA SPETAKLA RIDLEYA SCOTTA “NAPOLEON“ I U KINIMA MREŽE NEZAVISNIH KINO PRIKAZIVAČA 23. NOVEMBRA

“Napoleon“, britanskog reditelja Ridleya Scotta, novi je naslov na repertoaru kina Mreže nezavisnih kino prikazivača, koji počinje sa prikazivanjem od 23. novembra. Riječ je o epskom historijskom spektaklu u kojem naslovnog lika, francuskog vojskovođu Nopoleona, tumači oskarovac Joaquin Phoenix.

Priču o Napoleonu su na velike ekrane htjeli donijeti Stanley Kubrick i Steven Spielberg, ali je to na kraju pošlo za rukom legendarnom Ridleyu Scottu, četiri puta nominovanom za Oscara. Film prati Napoleonov uspon do carske moći kroz njegovu turbulentnu vezu sa voljenom caricom Josephine, vizionarske ratne kampanje i okrutne taktike protiv političkih neprijatelja.

Istorijski spektakl Ridleya Scotta sa oskarovcem Joaquinom Phoenixom otvara se u svim kinima Mreže paralelno sa kinima u ostatku svijeta

Uloge u filmu ostvarili su pomenuti Phoenix, Vannesa Kirby, Rupert Everett, Tahar Rahim, Ludivine Sagnier i mnogi drugi.

Trailer filma “Napoleon“ možete pogledati dolje:

https://www.youtube.com/watch?v=jknNu_TzdFQ

Od novih naslova aktuelne svjetske produkcije koji će se u sedmici od 23. novembra naći na repertoaru kina Mreže nezavisnih kino prikazivača također treba izdvojiti akcionu avanturu i prequel u franšizi “Igre gladi“ koji nosi naziv “Balada pjevica i zmija“, naučno-fantastični triler “T.I.M.“, psihološki triler “The Marsh King’s Daughter“, regionalne hitove “Čuvari formule“ i “Pokidan“, te novi CGI animirani hit “Wish“ iz tvornica snova studija Walt Disney i kreatora  klasika “Frozen“ u sinhronizovanoj verziji, tako da ga mogu pratiti i najmlađi gledatelji.

Paralelno sa kinima u svijetu najmlađi gledatelji mogu uživati i u novom hit animiranom filmu studija Walt Disney u sinhronizovanoj verziji

Svi zainteresovani mogu sve informacije oko programa prikazivanja kino dvorana i svim aktivnostima Mreže nezavisnih kino prikazivača pronaći na zvaničom Facebook profilu OVDJE, a oficijelni najavni TV spot Mreže i sve trailere aktuelnih filmskih naslova i naslova u najavi na repertoaru nezavisnih kino prikazivača možete pogledati na zvaničnom You Tube kanalu Mreže OVDJE.