OTVOREN POZIV ZA MLADE KRITIČARE U OKVIRU PROGRAMA MREŽE FESTIVALA JADRANSKE REGIJE ZA 2024.GODINU

Sarajevo Film Festival, kao vodeći filmski festival u regiji, pokrenuo je 2020. godine mrežu festivala aktivnih na teritoriji bivše Jugoslavije uz podršku CE MEDIA programa. Pored Sarajevo Film Festivala, Mrežu čine neki od najprominentnijih festivala u regionu: Zagreb Film Festival, Herceg Novi Film Festival i Festival autorskog filma, a od 2022. priključuje se i peti partner – Ljubljana međunarodni filmski festival.

Krajem Februara 2024.godine u okviru Filmskog Festivala Herceg Novi održaće se novo izdanje radionice za mlade filmske kritičare a Mreža Festivala je prije nekoliko dana otvorila poziv za prijave svih zainteresovanih studenata filmskih akademija i srodnih fakulteta.

Detalj sa jednog od prehodnih izdanja radionice za mlade filmske kritičare Mreže Festivala jadranske regije

Prihvatiće se prijave studenata i tek diplomiranih studenata filmskih akademija, fakulteta vizuelnih umjetnosti, filoloških i filozofskih fakulteta iz Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije, koji bi se voljeli baviti pisanjem filmske kritike.

Sve zaintereosvani treba da do 15. januara 2024. pošalju slijedeće materijale:

– kratku biografiju

– motivaciono pismo (do 1200 karaktera sa razmacima, objasniti zašto vas zanima filmska kritika i navesti nekoliko novijih filmskih naslova o kojima biste pisali tokom radionice)

– kritiku filma po želji (do 600 riječi)

Radionicu će voditi profesionalni filmski kritičari i autori, a po završenoj radionici, najuspješniji radovi polaznika radionice bit će predstavljeni na svim festivalima iz Mreže festivala Jadranske regije. Svi zainteresovani studenti iz BiH i regiona na radionicu se mogu prijaviti OVDJE a sve informacije dobiti putem maila: info@filmfestival.me